PLAATSING

Er wordt steeds een plaatsbezoek gebracht om de volledige situatie te bekijken. Een proefboring om de grondwaterstand te controleren zal bepalen of er een grondbemaling dient geplaatst te worden.

Afhankelijk van de situatie gebeuren de grondwerken met aangepaste machines. Er zal overigens altijd gezorgd worden dat de grondafvoer zonder onnodige schade kan verlopen. Op gazon en klinkers worden zo nodig beschermingsplaten gelegd.

Op de bodem van de uitgegraven kuil brengen we een funderingsplaat aan van 15 cm dikte. Hierop wordt het zwembad gezet en alle componenten worden aangesloten. De zijkanten van het zwembad worden opgespoten met chape-zand om een sterk geheel te bekomen.

Als laatste monteren wij het rolluik, plaatsen de boordstenen, en stellen de filterinstallatie op.

Ook de bouw van een poolhouse met sanitaire voorzieningen of de installatie van een sauna of jacuzzi behoort tot mogelijkheden van Optipool!

Optipool zwembaden zijn perfect te plaatsen door de doe-het-zelver. Indien gewenst staan wij u graag bij. Hieronder bieden we u alvast een technisch overzicht en enkele richtlijnen voor de zelfplaatser.

De polyester kuip

Elk Optipool bad wordt volgens een vast lastenboek aangemaakt.

Vooreerst wordt er een top-kwaliteit gelcoat aangebracht waarna verschillende lagen glasvezelmatten handmatig worden aangebracht.Na het bekomen van voldoende wanddikte , wordt de kuip voorzien van een berekend aantal verstevigingsribben.Deze worden op de zijkanten aangebracht en hebben allen een polyurethaankern.Op deze manier wordt een vormvast en vorstbestendig geheel verkregen, met fabrieksgarantie.

Een Optipool bad wordt afgewerkt tot over de rand heen,zodat ze ook zonder randstenen kunnen geplaatst worden. Alle voorgevormde trappen zijn voorzien van een antisliplaag.

Kleur

Optipool baden hebben een standaard licht blauwe kleur. Andere kleuren zijn enkel op bestelling mogelijk.

Inbouwdelen

Alle inbouwdelen worden door ons op voorhand aangebracht, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. Als inbouwdelen gelden skimmer,inspuiter,bodemaanzuigput en verlichting.

Ook alle onderlinge leidingwerk wordt aan de kuip bevestigd. Leidingen van de kuip tot aan de filtereenheid zijn niet in de kit inbegrepen.

Filtrering

In de kit wordt telkens een aangepaste hoogwaardige voorgemonteerde filtereenheid bijgeleverd.

Inbegrepen: zandfilter, kwaliteitspomp, 6-wegkraan, manometer, nodige filterzand + grind, en verbindingsstukken. Alles wordt door ons op een kunststof voetstuk opgebouwd.

Garantie op zandfilter 1 jaar, garantie op pomp 2 jaar. Er kan nooit garantie gegeven worden op vorstschade. Tegen meerprijs kan een zandfilter geleverd worden met 10 jaar garantie.

Zowel zandfilter als pomp dienen voor de winter volledig geledigd te worden. U probeert best om de eenheid vorstvrij op te stellen. Elektrische aansluiting van de pomp dient te gebeuren volgens de specificaties en door een erkend installateur.

Transport

Wij zorgen voor het transport naar de eindbestemming, met aangepast vervoer.

Vervoersvergunningen worden door ons voorzien. U voorziet de nodige parkeerplaats, manipuleerruimte, en eventuele vergunningen. Indien onze vrachtwagen tot op 9 meter van de kuil kan komen, kan er rechtstreeks gelost worden. In andere gevallen gebruiken we een mobiele kraan die tot 55 meter ver reikt. Hiervoor worden specifieke tarieven opgegeven.

Grondwerken

De grondwerken bestaan uit het graven van de kuil en de grachten naar de technische ruimte.

De afmetingen van de te graven kuil worden door ons opgegeven en zijn afhankelijk van het gekozen type. In de regel wordt een kuil gegraven die 20 cm groter is dan de buitenafmeting van het bad.Voor baden met een voorgevormde trap wordt een grotere marge voorzien aan de kant van de trappen. Men heeft hier wat meer bewegingsruimte nodig voor het naderhand stabiliseren van de treden. Belangrijk is de kuil niet groter te graven dan nodig. De ruimte tussen de uitgegraven kuil en het bad moet opgevuld worden met gestabiliseerd zand. Er mag nooit uitgegraven aarde gebruikt worden om de ruimte tussen kuil en bad op te vullen.

Op de bodem van de uitgegraven kuil wordt een betonplaat aangebracht van 10 cm dik, voorzien van een wapeningsnet van 6 mm dikte. Besteed voldoende aandacht aan dit werk en voer het met de nodige precisie uit.De afwerking van het zwembad hangt in grote mate af van de vlakheid van deze betonplaat. Desgevallend laat u dit werk uitvoeren door professionelen.

Op deze betonplaat worden polyurethaanplaten (isolatieplaten) gelegd van 2 cm dikte. Deze platen vangen de kleinste oneffenheden van het beton op en hebben tevens een isolerende werking. Indien het te plaatsen bad voorzien is van een bodemaanzuigput moet er in het beton een aangepaste opening voorzien worden.

BELANGRIJK: Bij plaatsingen van zwembaden in grondwaterrijke gebieden wordt een drainagepijp van 110 mm diameter aangebracht onder de betonplaat. Deze drainage mondt uit in een observatieput. Hierin kan bij extreme grondwaterstanden een dompelpomp geplaatst worden.

De gracht naar de technische ruimte is 60 tot 80 cm diep en 30 cm breed.

Stabilisatie

Nadat het bad op de betonplaat geplaatst werd, wordt het gedeeltelijk vast gezet met gestabiliseerd zand van 150 kg/m³. Daarna wordt het bad gevuld met 40 cm water en wordt het leidingwerk gecontroleerd op mogelijke lekken. Deze controle dient ten alle tijden te gebeuren. Nu kan het verder opvullen met gestabiliseerd zand gebeuren.

Besteed voldoende zorg aan het opvullen onder voorgevormde trappen. Dit moet in 3 stappen, waarbij het water in het bad telkens de opvulling met 30 cm overstijgt. Optimaal is om het gestabiliseerd zand in 3 keer te laten aanleveren.Dit omdat het vullen van een bad de nodige tijd in beslag neemt.

Vul aan tot 20 cm onder de rand van het bad. Voor de verdere opvulling wordt gestabiliseerd zand gebruikt van 250 kg/m³. Hierop kunnen dan de randstenen en terrastegels gelegd worden.

Randstenen en tegels

Optipool baden zijn perfekt te plaatsen zonder boordstenen. De afwerking werd voorzien tot over de rand om verwondingen te vermijden. Met deze verhoogde omranding belet u ronddwarrelende stofdeeltjes, bladeren en gemaaid gras om gemakkelijk in het water te komen.

Indien uit optische overwegingen toch gekozen wordt voor opliggende randstenen kunnen deze met een aangepaste lijmverbinding op de rand van de kuip bevestigd worden. Als u op deze wijze wil werken, dan zal het bad dieper moeten ingegraven worden om aan een reeds bestaande pashoogte van een terras te kunnen aansluiten.

Het is aangeraden om een siliconenvoeg te zetten tussen de boordstenen en het zwembad.

Garantie

Er wordt een garantie gegeven van 10 jaar op de waterdichtheid van het zwembad, indien geplaatst volgens onze voorschriften.

Enkele foto's


Optipool - Plaatsing zwembaden

Optipool - Plaatsing zwembaden

Optipool - Plaatsing zwembaden

Optipool - Plaatsing zwembaden

Optipool - Plaatsing zwembaden

Optipool - Plaatsing zwembaden

Optipool - Plaatsing zwembaden

Optipool - Plaatsing zwembaden

Optipool - Plaatsing zwembaden

Optipool - Plaatsing zwembaden

Optipool - Plaatsing zwembaden

Optipool - Plaatsing zwembaden